ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ

Оваа Политика на приватност е подготвена како промоција на имплементираниот концепт за заштита на приватноста во ПАЛАС, а со цел да се појасни начинот на кој се врши обработката на Вашите лични податоци при посетата и регистрацијата на интернет страница https://www.palas.mk/.

ПАЛАС ја имплементира оваа Политика за приватност со цел на субјектот на личните податоци да му се обезбедат информации во врска со видовите на лични податоци коишто ние ги собираме или чуваме, начинот на којшто ги собираме, чуваме, користиме и објавуваме личните податоци, изборите кои што стојат на ваше располагање во врска со обработката на личните податоци и вашата права кои Ви следуваат во согласност со законот за заштита на личните податоци.

Доколку имате какви било прашања во врска со оваа Политика за приватност, ве молиме да се обратите на нашиот Офицер за заштита на личните податоци.

Оваа Политика на приватност се однесува за заштитата на приватноста на личните податоци при посетата/ резервацијата на нашите веб страници (https://www.palas.mk/ и не се однесува за личните податоци што се собираат на други начини ниту на Вашата посета на другите интернет страници до кои пристапувате преку нашата страница.

Од аспект на заштита на обработката на личните податоци, ПАЛАС е Контролор на лични податоци, а субјекти на лични податоци се сите клиенти при посета/регистрација на нашата веб-страница.


Собирање и обработка на Вашите личните податоци  

При посетата на страницата, ПАЛАС ги обработува Вашите лични податоци (лични податоци за идентификација и контакт информации), само доколку доброволно со Ваша согласност ги дадете преку регистрирање на нашата страница, со цел на информирање и резервациија за користење на нашите услуги.

Цели за кои се користат собраните лични податоци

 • Да обезбедиме известување за промена на условите и воведување на нови услуги за клиентите;
 • Да се обезбеди мислење од клиентите во врска со нашите услуги и евентуално за спроведување на анкети, преку поставени прашања до клиентите;
 • Да се олеснат и проследат пребарувањата на клиентите и барањата за информации при јавување од страна на клиентите во врска со врска со нашите производи и услуги;
 • Реализација на наградни игри и други промотивни понуди;
 • Помош при појава на проблем при користењето на врска со нашите услуги,
 • Прикажување на персонализирани содржини и промотивни материјали (реклами) соодветно на интересите на клиентите, врз основа на нивна изречна согласност

Дополнително собраните податоци се користат за:

 • • Да се создаде анонимна, групна статистика за користењето на нашата веб-страницата, производи, услуги;
 • • Да се подобрат постоечките и создадат нови производи и услуги, препораки, реклами и други комуникации;
 • • За поддршка за корисници во случај на проблем при користењето на производите и услугите.


Веб сајтот на ПАЛАС го заштитува протокот на Вашите лични податоци преку мрежата со https протоколот за заштита на информации.


Прифаќање на условите

Со користењето на интернет страницата на ПАЛАС Вие како корисници се согласувате со одредбите од оваа Политика за приватност. Доколку не се согласувате, Ве молиме да не ја користите интернет страницата. Континуираното користење на интернет страницата од Ваша страна следејќи ги измените и дополнувањата на оваа Политика за приватност се смета за Ваше прифаќање на истите.


Промена на Политиката за приватност

ПАЛАС, го задржува правото да врши измени и дополнувања на оваа Политика за приватност, за кои измени и дополнувања ќе биде поставено извесување веб сајтот. Вашите права Како корисник на нашата интернет страница, имате право на писмено барање упатено електронската адреса на нашиот Офицер за заштита на личните податоци: ……………………………… да ги остварите Вашите права:

 • • да бидете информирани кои лични податоци се обработуваат за Вас и кои се целите и правната основа на нивната обработка и/или
 • • да пристапите до Вашите лични податоци и
 • • да ги дополните, измените, избришете или да побарате запирање на нивната понатамошна обработка
 • • да ги промените Вашите преференци за вршење на директен маркетинг во кое било време преку пристап до веб страницата.

Електронската адреса од која ќе не контактирате и останатите лични податоци, како и целата содржина на Вашите барања или предлози, нема да бидат користени за ниту една друга цел освен за одговориме на Вашето барање, прашање односно предлог упатен до нас.


Колачиња (анг. Cookies)

На нашата веб-страница користиме колачиња. Колачето претставува мала датотека којашто се состои од букви и бројки што се запишуваат на Вашиот компјутер. Колачињата не зачувуваат лични податоци, како што се Вашето име или адреса. Кога следниот пат ќе ја посетите нашата страница, колачињата ни дозволуваат да го препознаеме Вашиот пребарувач. Колачињата може да ги зачувуваат Вашите преференции и други информации, но не можат да ги читаат Вашите податоци или информации од Вашиот тврд диск или, пак, да читаат други зачувани датотеки за колачиња од други страници. Може да го наместите Вашиот веб-прелистувач да ги одбива колачињата, за што може подетално да се информирате преку нашата Политика за колачиња.

Ние користиме колачиња со цел да го подобриме Вашето искуство на нашиот веб сајт.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ